Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Μπούζας γεννήθηκε το 1960. Είναι Τοπογράφος Μηχανικός.

Έχει ασχοληθεί με ποίηση, άρθρο, διήγημα, δoκίμιο, χρονογράφημα και νουβέλα,δημοσιεύοντας σε διάφορα λογοτεχνικά και πολιτιστικά έντυπα. Έχει εκδώσει, μέχρι σήμερα, επτά ποιητικές συλλογές και δύο συλλογές πεζογραφημάτων. 

Για το έργο του τιμήθηκε: με έπαινο από το περιοδικό «Πολύπτυχο» το 1997, με τιμητικό δίπλωμα από το Σαρακήνειο Ίδρυμα Συμπαραστάσεως το 1998, με τιμητική διάκριση από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος το 2006 και τέλος με τιμητική διάκριση από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος το 2015.  Ακόμη το ποίημά του «Ειρήνη» βραβεύθηκε με το βραβείο Ομήρου σε παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Αμφικτυονία Ελληνισμού το 2007. 

Από το 1994 είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, της οποίας έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος. Επίσης  είναι μέλος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού από το 2008 και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών από το 2010. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος των Κριτικών Επιτροπών Πανελλήνιων Λογοτεχνικών Διαγωνισμών της ΕΛΒΕ. Επίσης έχει συμμετάσχει, το χρονικό διάστημα 2010-2014, στην Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού της ΕΛΒΕ: « Μουσών Μέλαθρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου